Sivut

24.6.2013

Sitruunamustikkarahkapiirakka


Ajattelin tehdä jotain kesäistä ja raikasta Juhannusmökille ja löysin tämän reseptin!  
Vaarin listassa on rahkapiirakka ja kelasin et teen tän ja sitku olin tehny tän nii tajusin et ei hemmetti rahkapiirakka on semmonen kellertävä mis on rusinoita! Noh hyvää oli silti ! 

Pohja
150g margariinia
0,5 dl  sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

-Vaahdota rasva ja sokeri, jos rasva on liian kylmää niin anna olla mikrossa hetki.
-Vatkaa munat joukkoon.
-Lisää jauhot ja vesi.
-Voitele vuoka, jos käytät irtopohjavuokaa laita pohjalle leivinpaperi.
- Lyttää taikina vuokaan ja painele reunoille.

Alkuperäisessä ohjeessa vuokana on irtopohjavuoka 24-26cm veikkaan, itse käytin ihan piirakkavuokaa. 

Täyte

1 prk sitruunarahkaa
1 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3-5 dl mustikoita
(2 rkl perunajauhoja)

200C UUNIIN!

-Sekoita kaikki muut ainekset keskenään paitsi mustikat ja perunajauho.
-Jos mustikat on vetisiä niin lisää joukkoon pottujaujo. Itse en tiennyt oikein mitä tällä meinattiin. Käytin pakastemustikoita niin lykkäsin nyt varmuudenvuoks sinne joukkoon ne pottujauhot.
- Lykkää puolet mustikoista vuoan pohjalle taikinan päälle.
-Lisää täyte ja loput mustikat täytteen päälle ja sitten uuniin!
-Uunissa alimmalla tasolla 35-40minuuttia.

Kun piirakka on valmis voit koristella sen vaikka tuoreilla mustikoilla ja tarjoilla jäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Itse tein kermavaahdon hieman löysäksi ja lisäsin vaniljasokeria runsaasti joukkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti