Sivut

17.6.2013

Gluteeniton omarsuklaa moussekakku n.20cm





Kaveri toivoi, että teen hänen ystävänsä synttäreille moussekakun, koska ystävä ei ole täytekakkujen rakastaja. Tämmönen tuli.

Oli ihan hyvää, omaan makuun turhan makea. Ja kakku sai vähän damagea, kun olin ajattelematon ja sähläsin.

Okei pari vinkkiä.
1. Jos koristelet suklaalla ja hopeakuulilla älä laita yöksi muovipussiin, suklaa hikoilee ja koristeesta tulee aivan kamala.
2.Tee ainakin 24cm vuokaan ellei isompaankin.
3 Keksipohjaan enemmän voita.
4. Anna olla jääkaapissa n. 3h

Ohjetta

Pohja:
300g gluteenittomia keksejä
100g SULAA voita, ellei enemmänkin, tuppaa hajoamaan tuo pohja helposti.
½dl sokeria
vaniljasokeria

Täyte:
1 levy fazerin pehmeä nougat suklaata (Omar suklaata)
4 munan valkuaista, huoneen lämmössä
4 munan keltuaista, huoneen lämmössä
½ dl sokeria
2½ dl vispikermaa
5 liivatelehteä + tilkka kiehuvaa vettä
vaniljasokeria oman maun mukaan.

1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
2. Murskaa keksit pieneksi muruksi esim. lihanuijalla paksussa pakastepussissa tai suoraan keksipaketin omiin pieniin pakkauksiin.
3. Lisää sokerit ja SULA voi kekseihin ja sekoita.
4. Painele keksipohja vuoan pohjalle.
5. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
6. Sulata suklaa vesihauteessa.
7. Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kuppeihinsa.
8. Sekoita valkuaisten joukkoon sokerit ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Valkuaiset eivät kovetu JOS astia johon ne laitoit on märkä tai likainen tai jos pienikin määrä keltuaista on seassa. OLE TARKKANA
9. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, ei ole ihan niin "röpelöistä" kuin kermavaahto vaan vispikerma jää kiiltävämmäksi ja sileämmäksi. Saa vatkata hieman kauemmin, kuin kermavaahtoa.
10. Ota suklaa pois vesihauteesta ja anna hieman jäähtyä, kokeile sormella. Kun sormi ei pala lisää suklaan joukkoon keltuaiset ja sekoita.
11. Lisää vispikermavaahto ja valkuaisvaahto suklaamunamössön joukkoon, sekoita varovasti.
12. Keitä n. ruokalusikallinen vettä ja lisää liivatelehdet sinne, kaada seos muun täytteen joukkoon ja sekoita varovasti, mutta huolellisesti ettei jää liivateklimppejä.
13. Anna olla jääkaapissa 3-4 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti