Sivut

10.11.2013

Kaalipiirakka


Päätin ilahduttaa tätiä suolaisella ruoalla tälläkertaa ja hän on kasvissyöjä ja kaalipiiras kuulosti niin hirveältä, että pakko kokeilla.
Oli muuten sairaan hyvää, niin hyvää, että tädin mies joka ei ole kaalin ystävä sanoi, että KYLLÄ ON HYVÄÄ!

Resepti on täältä 

uunipellillinen

1,7 kg valkokaalia (keskikokoinen kokonainen kaali)
3 rkl oivariinia
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl suolaa
1/2 - 1 dl fariinisokeria
450 g (1 paketti) fillotaikinaa
100 g sulatettua voita

Kannattaa ottaa filotaikina ihan ekana sulamaan, se sulaa sen parituntia.
Filotaikinaa itse löysin Prisman pakastekaapista.


UUNI 200C

-Pilko kaali pieneksi silpuksi
-Laita oivariini ja oliiviöljy korkeareunaiselle paistinpannulle ja kuullota kaalia. Kaalia on aika hemmetin paljon nii kahessa satsissa kuullotus onnistuu.
-Kaali on ready ku se on pehmeetä ja kiiltävää
-Lisää joukkoon fariinisokeri ja suola ja siirrä jäähtymään.
-Kun filotaikina on TÄYSIN sulanut niin ota yksi taikinakerros kerrallaan, siirrä se pellille leivinpaperin päälle, joka on voideltu. Voitele myös taikinakerros.
-Laita viisi taikinakerrosta (aina jokaisen kerroksen erikseen voilla voidellen) pellille, viidennen kerroksen päälle kaada puolet kaaliseoksesta.
-Lisää muutama filotaikinakerros aina jokainen kerros voilla voidellen ja loput kaaliseoksesta.
-Lisää loput taikinatkerrokset lopun kaalin päälle, viiltele veitsella viiltoja ja laita uuniin.
-Uuunissa n. 30min 

Tarjoile vaikka puolukkahillon kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti