Sivut

21.4.2014

Rahkapiirakka rusinoilla


Tein ekaa kertaa rahkapiirakkaa, mikä on muuten vaarinlistalla. Ohje on täältä.
En tiiä täl reseptil tuli tosi sitruunainen maku enkä ite tykkää rusinoista missää muodossa, mut kai tää oli ihan hyvää :D

Reseptiä kehiin!

1 annos
  • Taikina
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl smetanaa
  • 2 kpl kananmunankeltuaista
  • 3 rkl kylmää vettä
  • Täyte
  • 2 prk rahkaa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl rusinoita
  • 2 kpl sitruunan kuori

Uuni 175C

Nypi kaikki aineet nopeasti taikinaksi. 
Painele litteäksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin vetäytymään. 
Valuta rahka tiheäsilmäisessä siivilässä (ite muuten unohin tän.. hups :D)
Sekoita täytteen ainekset yhteen.
Sitruunankuori lisätään hienona raasteena. Mun mielestä piirakasta tuli todella sitruunainen ja vähempiki olis riittäny.


Kauli kylmä taikina leivinpaperin päällä työpöydällä ohueksi levyksi. 
Nosta levy vuokaan papereineen siten, että taikina nousee vuoan reunoille. 
Kaada täyte vuokaan.



Paista 175 asteessa uunin alatasolla 15–20 minuuttia ja lopuksi 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Itelläni en tiiä onko huono uuni, en usein omalla uunilla leivo, ku on niin vanha, mut täytteen kanssa oli reippaasti kauemmin uunissa ku 15 minuuttia. Et kannattaa tarkkailla sitä pintaa ja hölskyttää välillä et onko kypsä keskeltä.

Tarjoilin tän löysäksi vatkatun kermavaahdon kera johon olin lisänny reilusti vaniljasokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti