Sivut

25.4.2014

Tippaleivät

En oo ikinä ennen tehny tippaleipiä eikä ollu muute iha helppoo!
Jätin muovikauhan öljyn sekaan kattilaan. No se suli. Eikä ollu sit mallina mitään kauhaa..
Ekat leivät palo, ku en tajunnu et ne jatkaa kypsymistä viel lautasellaki.. daa. Sain sankan savun keittiössä aikaseks.
Maistoin valmista tippasta suoraan reikäkauhasta ja kieli palo. En oo kauheen fiksu.
Vaik nää on rumia ni on hyviä! 

Ohje:
7 munanvalkuaista
1 kananmuna
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (mulla ei ollu kaapis ni en laittanu)
2 dl vehnäjauhoja
1 l öljyä keittämiseen
- Sekota valkuaiset, muna ja sokerit "vaahdoksi"
- Lisää vehnäjauhot
- Sekota tasaseksi. Taikina on löysää.

Laita taikina pursotinpussiin/Pirkan paksuun pakastepussiin.
Laita öljy kiehumaan. Öljy on tarpeeks kuumaa ku leipäpala kypsyy minuutissa. Harjotus tekee mestarin. Itekki tiputin joku 10 leipäpalaa ennen ku oli valmista.
Ota METALLIKAUHA semmonen soppakauha ja laita se öljyyn.
Leikkaa pursotinpussiin pieni reikä ja aloita sekasotku pursotus kauhaan, joka on siellä öljyssä. Kauha auttaa oikean koon ja muodon kanssa. Itelläni tuli mutantteja ku ei ollu mitää malli apua.
Kun on vaaleenruskee. Sellanen kullan värinen ja keskeltä vähän raaka, käännä ja anna olla joku 10 sekuntia ja nosta lautaselle, jossa on talouspaperia, jotta liika öljy valuu pois.
Ton kypsentämisen oppii samalla ku tekee. Kuten sanoin munki pari kolme ekaa tippaleipää palo :D
Kun oot saanu kaikki valmiiks ni anna olla vielä hetken paperilla ja laita päälle tomusokeria.
Sit vaa leipästä naamariin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti