Sivut

6.6.2013

Voisilmäpullaa normaalina ja kanelisena

Täti pyys ihan tavallisia pullia välillä niin tänään sitte pullia!


Sikke helppo resepti!
5dl maitoo
50g hiivaa (tai 2 pussia kuivahiivaa)
1 muna (ilmankin voi tehä)
1 rkl kaardemummaa (ite käytän jauhettuu)
2dl sokeria
2 tl suolaa
n. 15dl jauhoja
200g voita tai margariinia huoneen lämpöisenä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva sinne (Jos kuivahiivaa niin niiiin huomattavasti lämpimämmäksi lämmitä (n. 47C) ja sekota kuivahiiva jauhojen joukkoon EI MAITOON!)
Lisää maitoon muna ja mausteet (suola, sokeri, kaardemmumma) sekoita ja rupee lisäämään jauhoja vaikka kaksi desiä kerrallaan sekoita ensin jollain apuvälineellä ja kun rupee olemaan paksua ja hankala sekoittaa niin jatka käsin. Kun taikina rupee pikkuhiljaa näyttää taikinalta lisää 200g voita ja sitten vaivaat kunnes taikina irtoaa helposti reunoista.

Anna nousta 1h-1,5 liinan/muovin alla jossain lämpimässä paikassa.

Kohonnut taikina
Laita uuni kuumenemaan 200C!

Sitten pyörität pullat! Itse tein n. lihapullan kokoisia pullia ja tuli 6 pellillistä pullaa eli 54kpl, kohosi juuri sopivasti sopivan kokoisiksi! (jos kotoa löytyy leivontavaaka niin voit punnita jokaisen raakileen ennen kuin laitat pellille, näin saat aikaiseksi saman kokoisia pullia!) 
 Anna pullien pyöreässä raa'assa olomuodossaan kohota vielä liinan alla ennen uuniin menoa. 

Laita pellille 3x3 pullaa, paina jokaiseen reikä, voitele munalla, laita reikään nokare voita, vaniljasokeria ja päälle normaalia sokeria ja uuniin n.5 minuutiksi ETTEI MENE LIIAN TUMMAKSI. Kuten alla olevassa kuvassa...


Jos haluat sekoittaa voisilmään kanelia niin kannattaa sekoittaa voi, kaneli, sokeri ja vaniljasokeri valmiiksi tahnaksi ja laittaa lusikalla nokare pullan koloon!

HERKKUA!

Joskus käy näin, kun on facebookissa samaan aikaan...
Reunalla kanelipullia ja keskellä voisilmiä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti