Sivut

2.10.2013

LLLOISTAVA Porkkanakakku!

Löysin tämän ohjeen täältä ja ihan huippuresepti!!

Kakku:
4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa

3,5 dl fariinisokeria melko tiiviiksi puristettuna

2 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa tai vettä
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja (tai maissitärkkelysjauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia, tai 1 tl neilikkaa ja 1 tl kanelia

Kuorrute:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g margariinia
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 tl sitruunamehua)


LAITA UUNI 175C

-Raasta porkkana melkopieneksi ja niin, että yksi desi on todella tiivistä porkkanaa
-Sekoita fariinisokeri, öljy ja maito tai vesi.
-Sekoita toisessa kulhossa kuivataineet keskenään.
-Lisää öljy, sokeri seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
-Lisää porkkanat mukaan ja sekoittele lisää.
-Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (kannattaa tehä tää lavuaarin päällä nii säästyy ylimääräseltä siivoomiselta)
-Kaada ihana taikinasi vuokaan. Muistaakseni tein tämän kakun 24cm vuoassa.

ANNA HENGAILLA UUNISSA N.45MIN kokeile hammastikulla kypsyyttä, jos tikkuun jää taikinaa on kakku vielä raaka.

Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen, kun lisäät kuorrutteen.

Kuorrutteen ainekset sekoitin vain keskenään sähkövatkaimella ja päälle heitin pähkinärouhetta. Raastettu suklaakin vois olla aika bueno.

p.s Tää kakku oli sikapaljon parempaa ku oli seissy vähän aikaa ja maut oli tasaantunu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti