Sivut

17.9.2014

Helppo ja herkullinen sushi!


Tiiän ettei tätä kukaan lue, ku en haluu tätä kellekkään mainostaa, mutta pyydän itseltäni anteeksi etten ole pitkään aikaan leiponut yhtään mitään !


Mutta jatketaan Susheilla!


Tarvitset:
Sushiriisiä 1 pussi
Riisiviinietikkaa, jos haluat, ei pakollinen
Sushin käärimismatto
Sushin sisältö minulla kuvassa: porkkanaa, avocadoa, kalaa ja kurkkua. Tietty riisiä.
Levämattoja
Kupillisen kylpää vettä
ja lusikan!
Ainiin ja SOIJAA!
Kaikki nää löytyy esim. cittarista

Valmistelut:
  • Keitä riisi pussin ohjeiden mukaan, muista huuhdella riisejä siivilässä hetken aikaa tai kaada riisit kattilaan, kattilaan vettä ja huljutat riisejä siellä ja kaadat veden pois. Toista kunnes vesi ei ole enää niin hirveän sameaa. Tosiaan itse en pidä riisiviinietikasta.
  • Pilko riisin hautuessa vihannekset suikaleiksi.
  • Kun riisi on valmista olet valmis aloittamaan!


Ja lähtee!
  • Aseta levän rullausmatto kuvan osoittamalla tavalla, eli bambut vaakatasoon.
  • Aseta levämatto KIILTÄVÄPUOLI ALASPÄIN
  • Täytä levä puolilleen riisillä, riisi on tahmeaa, joten uita sormia tai lusikkaa välillä kylmässä vedessä. Painele riisi tasaiseksi.
  • Lisää haluamasi sisus.


Ja rullaten!
  • Kun sisus on ok aloita rullaus. Pidä sormilla sisuksesta kiinni ja yritä saada alkurullaus tiiviiksi, kuten korvapuusteissa!
  • Jatka rullaamista työntämällä sormilla sisusta itseesi ja bambumattoon päin samalla kääntäen bambumattoa tiiviiksi rullaksi. Mattoa joutuu välillä ottamaan levämaton välistä pois, sillä bambumatto ei ole syötävää :D Kun olet saanut koko maton rullattua, pyörittele sitä hetki bambumaton sisällä käsissäsi, jotta rullasta tulee mahdollisimman tiukka ja se on helpo leikellä suupaloiksi!

VALMIS RULLA!


Kuvassa on noin 4 sushirullaa pilkottuna ja kupeissa soijaa. Ja eikun dippailemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti