Sivut

28.10.2016

Kermainen mustikkarahka kerroskakku häihin

Kaverini meni naimisiin kaksi vuotta sitten Halooweenina ja lupasin hänelle kakun.


Teen pohjat aina samalla kaavalla.
26-28cm kakkuvuoka
7-8 munaa
Sokeria n.2dl
Jauhoja n. 2dl
Perunajauhoja n.1dl
2tl leivinjauhetta

Ohje miten teen kakkupohjat löytyy tästä Sokerikakkupohja

Haluan nykyään pohjan vähän korkeammaksi ja useamman täytevälin, joten teen isomman pohjan munien mukaan. Mutta tuo 5 munaa on hyvä kahden välin 26cm kakkuun.

Täytteenä on mustikkarahka.
Tämän täytteen voi tehdä kahdella tapaa. Joko samalla kun tuo mansikkarahkakakku tai 
Itse tykkään käyttää marjoja tässä, enkä hilloa.

Tein tän reseptin tuplana, niin riitti tosihyvin tohon pienempäänkin kakkuun.



En tiedä Tyllista mitään. Ihan perus aika iso ja tähden muotonen tylla on hyvä jos ruusuja haluu kakun päälle tehdä. 

Marsipaaniruusut tein itse ja päälle suihkutin syötävää elintarvikeglitteriä, jota löytyy esim Confetista.
Päällä olevat muovisormukset löytyivät myös Confetista.


Täytin ensin alemman kakun ja laitoin lautaselle ja pursotin reunat ja tasasin päällisen kermalla.
Tökin sitten alempaan kakkuun cakepops tikkuja, jotta kakku ei lässähtäisi, kun kokoan ylemmän kakun.
Muista katkaista tikku samasta kohtaa missä levelissä kakku menee,älä jätä ylipitkiksi "hänniksi"

Mustat pilkut edustaa cakepops tikkuja. Paksut pillit käy myös tehtävään.





Käytän aina Floran vispikermaa. Se pysyy parhaiten kasassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti