![]() | ||||||
Vaari pyysi tiramisua isänpäiväksi ja sehän sopi, sillä tiramisu on myös vaarinlistalla ;) ! En oo ikinä ennen tehny tiramisua ja ai että oli HYVÄÄ!
Ohje on täältä
noin 26 savoiardikeksiä
1 dl vahvaa kahvia
2 rkl marsalaviiniä n. 17 € pullo
1 rkl sokeria
1 dl vahvaa kahvia
2 rkl marsalaviiniä n. 17 € pullo
1 rkl sokeria
Täyte:
4 munankeltuaista
1 dl sokeria
2 rkl marsalaviiniä
500 g mascarponejuustoa
2 munanvalkuaista
4 munankeltuaista
1 dl sokeria
2 rkl marsalaviiniä
500 g mascarponejuustoa
2 munanvalkuaista
Pinnalle:
tummaa sokeroimatonta
kaakaojauhetta
Menee kolmetuntia jääkaapissa plus valmistus
tummaa sokeroimatonta
kaakaojauhetta
Menee kolmetuntia jääkaapissa plus valmistus
-Keitä vahva kahvi, kaada se kuppiin jonne sekoitat joukkoon marsalaviiniä ja sokeria.
-Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
-Laita kattilaan vettä ja aseta kattila hellalle. Laita hella päälle.
-Aseta kattilan päälle kippo, joko muovia tai metallia tai toinen pienempi kattila. (vesihaude)
-Laita 4 keltuiaista tähän kippoon ja lisää joukkoon sokeri.
-Aloita sähkövatkaimella keltuaisten ja sokerin vatkaaminen, vatkaa kunnes seos paksuuntuu ja kuohkeutuu. HUOM. Jos seos kuumenee liikaa niin muna menee kökköiseksi joten älä ihan täysillä kiehuta vettä! Ota seos hauteesta pois heti, kun seos paksuuntuu.
-Ota uusi kulho ja laita sinne viiniä ja juusto. Sekoita ne keskenään lusikalla.
-Sekoita juustoseos keltuaisten joukkoon sähkövatkaimella.
-Ota uusi puhdas kuiva kulho jonne laitat _2_ valkuaista. (Itse vatkasin kaikki neljä koska olen pöljä.)
-Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se näyttää saippuavaahdolta ja on jämäkkää. Huom. Kulhon pitää olla kuiva ja puhdas, valkuaisen seassa ei saa olla keltuaista tai muuta ylimääräistä. Muuten vaahtoa ei tule vaikka miten vatkaat.
-Sekoita vaahto muun täytteen joukkoon.
-Ota astia, joka vetää 1,5l nestettä, kokeile vaikka veden avulla.
-Ota esille kahvi, viini, sokeriseos ja kostuta keksit yksikerrallaan aina laittaen keksin astian pohjalle. Laita keksejä kunnes pohja peittyy.
-Kaada puolet täytteestä keksien päälle.
-Laita täytteen päälle uusi kerros keksejä ja kaada loput seoksesta näiden keksien päälle.
-Laita astia jääkaappiin ainakin kolmeksi tunniksi jähmettymään.
Juuri ennen tarjoilua sihtaa päälle kaakaojauho.

Tää on niiiiiin ihana herkku :) Parina jouluna saatu nauttia Ronjan tekemästä Tiramisusta. Ihan huippu.
VastaaPoistaTää on kyl sairaan hyvää!
Poista